Ostoskori

Toivelista


Ohjeita Kellojen ja korujen hoitoon

Pariston vaihto rannekelloon

Tässä videossa näytetään kuinka sujuu pariston vaihto rannekelloon. Samalla tulee huolletuksi myös takakannen tiiviste, jolloin kellon vesitiiveys pysyy ja jopa paranee entisestään.

Pariston ja kellon sisuksen käsittelyssä  kanssa kannattaa olla varovainen. Käsissä ja sormissa luonnostaan oleva rasva saattaa paristoon ja kelloon siirtyessään aiheuttaa kellon tukkeutumisen ja koko kellon huollon tarpeen.
Ohjeita mekaanisen kellon omistajalle

Mekaaninen laatukello on hyvin hoidettuna sukupolvelta toiselle kestävä kello.Mekaaninen kello otetaan käyttöön ns. alkuvedolla eli vedetään koneiston vetojousi täyteen. Se tarkoittaa vähintään 20 vetonupin kierrosta. Uutta mekaanista rannekelloa käyttöön otettaessa saattaa kestää useita päiviä tai viikkoja ennenkuin kello saavuttaa valmistajan lupaaman keskimääräisen tarkkuuden. Mikäli kello on ollut pitkään säilytyksessä, koneiston vetreytyminen voi ottaa oman aikansa. Myös kuljetuksen aikana tulleet iskut ja kolhut voivat tilapäisesti heikentää uuden kellon tarkkuutta. Tämä on täysin normaalia, joten kellon tarkkuutta kannattaa tarkastella pidemmällä aikavälillä. Jos kellon käynti vaihtelee maksimissaan keskimäärin -15 ja +15 sekunnin välillä vuorokaudessa, on kello kunnossa.Kello kannattaa säilyttää pölyltä suojattuna alkuperäisessä pakkauksessaan. Mikään rannekello ei pidä saunomisesta, koska siellä kosteus tiivistyy. Kello kannattaa myös riisua ranteesta sellaisissa tilanteissa, joissa kädet altistuvat toistuville voimakkaille iskuille, tai erittäin pölyisissä työskentelyolosuhteissa. Mekaaninen kello kannattaa huollattaa kellosepällä noin viiden vuoden välein. 
Citizen-kellojen viisi kategoriaa


ACTIVE = Pro-kelloja aktiiviseen elämäntapaan - maalla, merellä ja ilmassa. Urheilua, vauhtia, kestävyyttä, toimintoja ja tehokkuutta

PROFESSIONAL = Kestäviä ja kevyitä huippukelloja jokapäiväiseen käyttöön. Luotettavuutta, laatua, toimintoja ja kestävyyttä.

LEAD = Edistyksellisiä huippukelloja, jotka ovat varma sijoitus ja joita kantaa ylpeydellä. Ylellisyyttä, laatua, muotoilua, tyyliä, moderniutta ja tarkkuutta.

CREATIVE = Näyttäviä ja inspiroivia käyttökelloja persoonalliseen tyyliin. Trendejä, retroa, designia ja kauneutta.

ESSENTIALS = Käytettävyyttä, selkeyttä, klassisuutta, luotettavuutta - varma käyttökello


Citizen-kellojen ominaisuudet

ECO-DRIVE = Ekologinen kello, joka ei tarvitse paristoja. Citizen Eco-Drive on Citizenin patentoima huipputeknologinen energian varastointijärjestelmä, jossa Eco-Driven aurinkopaneelit lataavat kellon akun kaikenlaisessa valossa. Eco-Drive -kelloissa käytetty akku on ympäristöystävällinen ja elohopeavapaa litiumakku.

SATELLITE WAVE = Kello, joka on täsmällinen kaikilla aikavyöhykkeillä. Kello vastaanottaa täsmällisen ajan ja päivämäärän joka puolella maailmaa aikavyöhykkeestä riippumatta - nopeiten maailmassa. Kaikki Satellite Wave -kellot hyödyntävät Citizenin Eco-Drive -teknologiaa.

SUPER TITANIUM = Citizen Super Titanium on Citizenin patentoima nikkelivapaa ja lähes naarmuuntumaton titaniumpinnoite, joka on viisi kertaa kovempaa ja 40 % kevyempää kuin teräs.

RADIO KONTROLLI = Kello, joka on sekunnilleen oikeassa ajassa. Käyttäjän kannalta tärkeintä on, että kello on aina sekunnilleen oikeassa. Citizenin radiokontrolloidut kellot vastaanottavat aikasignaalin radiotaajuudella Saksassa sijaitsevasta atomikellosta. Myös päivämäärä on aina oikein ja kello siirtyy automaattisesti kesä- ja talviaikaan.

SAFIIRILASI = Kello, jonka lasi ei naarmuunnu. Safiirilasin kovuus on MOH-asteikolla 9 MOH, kun timantti on 10 MOH. Se on käytännöllisesti katsoen naarmuuntumaton (vain timantti pystyy naarmuttamaan safiirilasia). Safiirilasit valmistetaan synteettisestä safiirista, jolloin luonnon safiirin värisävyt saadaan poistettua.

Citizen kelloja tarjolla täällä: Tuotemerkit/CitizenNäin huollat korujasi

Säilyttämällä ja huoltamalla korujasi pidennät niiden käyttöikää huomattavasti. Hopeakorut tummuvat ajan mittaan. Puhdistamiseen sopii kotioloissa lämmin vesi ja Fairy. Laita korusi likoamaan astianpesuaineveteen ja puhdista ne sen jälkeen vaikka vanhaa hammasharjaa käyttäen. Korut voi jopa kiehauttaa vedessä ennen harjalla puhdistusta. Tai voit upottaa ne hetkeksi hopeanpuhdistusaineeseen. Voit myös pyyhkiä hopeakorut säännöllisesti hopeankiillotusliinalla, niin pidät ne kirkkaana ja hohtavana. Timantit kestävät hyvin lämpöä. Sen sijaan näitä kotikonsteja ei kannata käyttää koruihin, joissa on helmiä, liimattuja kiviä, tai vihreitä smaragdeja. Kaikki korut, joissa on huokoisia kiviä, kannattaa tuoda kultasepän huollettavaksi. Kultakorujakin voi hoitaa kotikonstein, mutta suosittelemme niiden ajoittaista huollattamista kultasepänliikkeessä. Hammastahnaa ei kannata käyttää hopean puhdistamiseen, sillä se poistaa hopeointia. Jos et ole varma korun materiaaleista, kannattaa sen puhdistus jättää ammattilaiselle.Vihkisormukset kannattaa huollattaa kerran vuodessa

Kotipuhdistuksessa kannattaa varmistua korun laadusta. Ethän halua pilata vihkisormustasi tai isoäidin perintökorua. Etenkin vanhojen korujen kanssa on syytä olla varovainen. Liimatut kivet eivät kestä esimerkiksi kuumaa vettä, ja kivet voivatkin irrota helposti kotihoidossa. 

Timantit eivät ole ikuisia

Sormusten timantti-istutukset saattavat löystyä ja kivet voivat pudota ajan myötä. Kultaseppä tarkistaa huollon yhteydessä myös kivien istutuksen. Kun huollatat korusi säännöllisesti, ne säilyttävät hehkunsa vielä pitkään.Puhdista hopeakorusi helposti itse


Mikset puhdistaisi hopeakorujasi ihan itse, silloin kun sinulle parhaiten sopii. Korujen puhdistus on helpompaa ja edullisempaa, kuin osaisit kuvitella. Laitat vain korusi pieneen koriin, joka tulee Silver Clean -pakkauksen mukana. Odota noin 10 sekunnin ajan ja huuhdo hyvin kylmällä vedellä. Kuivaa koru tämän jälkeen pehmeällä liinalla. 
Korujen hoitotarvikkeet löydät tästä linkistä.

Hopeanpuhdistusliinalla viimeistelet hopeaesineesi puhdistuksen


Kun olet käsitellyt hopeakorusi Silver Cleanilla, sujuu niiden hoito kätevästi Silver Duster -hopeanpuhdistusliinalla Silver Duster on pöly- ja puhdistusliina, joka saa hopean hohtamaan vieläkin kauniimmin ja antaa sille pitkäaikaisen suojan. Silver Duster sopii hopealle ja hopeoiduille esineille. Korujen hoitotarvikkeet löydät tästä linkistä.


Kellojen ja korujen käytöstä

Kellot ja korut kestävät pidempään, kun niiden käytössä noudattaa tiettyä huolellisuutta. Normaalissa toiminnassa koruihin kertyy helposti rasvaa ja muita epäpuhtauksia. Ne kannattaa riisua aina esimerkiksi koti- tai puutarhatöitä tehdessä. Myös kuntosali on paikka, jossa koru helposti naarmuuntuu ja vahingoittuu, kun nostellaan metallisia tai muita raskaita välineitä. Myöskään hiki ei tee koruille hyvää. Varsinkin kaulakoru kannattaa riisua kaikessa hikiliikunnassa. Ota korut pois myös ennen suihkua, saunaa tai uimista. Shampoot ja hoitoaineet kerryttävät korujen koloihin muutakin likaa ja vesi voi liuottaa joissakin koruissa kivien kiinnitykseen käytettyä liimaa. Viileässä vedessä uitaessa sormet hieman kutistuvat, joten sormus voi helposti tipahtaa ihan huomaamatta. 

Pukeutuessa ja juhliin laittautuessa kannattaa korut pukea ylle vasta hajusteiden ja hiuslakkojen tms. jälkeen. Muuten koruihin kertyy erilaisia kemikaaleja, jotka himmentävät korujen kiiltoa.
Korujen säilytys

Korut kannattaa säilyttää joko alkuperäisessä pakkauksessaan tai koruille tätä tarkoitusta varten tehdyissä korurasioissa. Näin ne välttyvät lialta ja naarmuuntumiselta. Korujen on hyvä olla myös omissa lokeroissaan, jotteivät ne naarmuunnu toisiaan vasten hangatessaan. Varsinkin jalometallit, kuten kulta, ovat pehmeitä ja siten helposti naarmuuntuvia. Hopeakorut säilyvät pidempään tummumatta jos säilytät niitä ilmatiiviisti vaikkapa suljettavassa pienessä muovipussissa.