Ostoskori

Toivelista


DAMASTIKORU

Damastiteräs kehitettiin Syyrian Damaskoksessa yli tuhat vuotta sitten. Se oli ja on yhä edelleen vallankumouksellinen materiaali kestävyytensä ja siihen saatavien erityisen kauniiden kuviointiensa ansiosta. Kahta eri teräslaatua on lukuisia kerroksia tehden siitä äärimmäisen kestävän. Siitä valmistetaan korkealaatuisia tuotteita vaativille käyttäjille, mm japanilaisia samuraimiekkoja ja puukkoja.

Tämä kiehtova ja haastava materiaali innoitti suunnittelija Mauri Härkösen suunnittelemaan koruja, jotka hän myös itse valmistaa. Koruissa käytetään ruostumatonta damastiterästä ja ketjulenkki on 925 hopeaa. Korut suunnitellaan ja valmistetaan Rovaniemellä yhdistäen modernia nykyteknologiaa ja perinteisiä käsityömenetelmiä.

Damastiteräksen perusmuoto tehdään laser- tai vesileikkaamalla ja kuviot saadaan esille hapotuksella. Viimeistely, hionnat, useat kiilloitusvaiheet ja hapotukset ovat vaativaa käsityöosaamista. Damastiteräs on selkeästi työläämpää korumateriaalina kuin perinteiset jalometallit, kulta ja hopea. 

Korujen muotoilu on pelkistettyä ja ajatonta. Kunnioittaen materiaalin kauniita kuvioita. Kahta korua samanlaisella kuviolla ei pysty valmistamaan. Ne ovat yksilöllisiä siis jokainen, soveltuen erinomaisesti arkeen ja juhlaan. Lopputuloksena on yksilöllinen design koru, korujen aatelia.

LUMOAVAA HURMAA

Inni Pärnäsen suunnittelema Hurma sai inspiraationsa aasialaisista paperikoristeista ja niiden visuaaliseuudesta.

Paperikoristeet näyttävät hyvin monimutkaisilta, vaikka ovatkin rakenteeltaan hyvin yksinkertaisia. Inniä viehättää koristeissa erityisesti se, kuinka siisti pino silkkipaperia avautuu viuhkamaisesti koristeelliseksi, moniulotteiseksi ja pinta-alaltaan laajaksi kokonaisuudeksi. Siinä on tietynlaista taikaa, jota hän onnistui myös hurmaan taikomaan. 

Tutustu Lumoavaan Hurma-kaulakoruun täällä: Lumoava Hurma -kaulakoru

Muihin ihaniin Lumoavan koruihin voit tutustua täällä: Lumoava


  TAPIO WIRKKALA

Anna – niin saat takaisin, on vanha totuus markki­noinnissa. Mikäpä jää asiakkaan, liikekumppanin tai työntekijän mieleen paremmin, kuin arvokas esine, joka säilyy ja pitää arvonsa.

Työntekijät ovat tärkein voimavarasi, anna sen siis näkyä. Liikelahjastasi asiakas tai liikekumppani saa käsityksen siitä, miten korkealle hänet arvostat. Liike­lahja muodostaa asiakkaalle myös mielikuvan sinusta. Anna siis lahja, joka on yhtä arvokas kuin sen vastaanottajakin. Anna lahja­tavaroiden aatelia.

Tämä Tapio Wirkkalan muotoilema pyörre­malja sopii niin liikkeenjohdolle kuin tärkeimmille asiak­kaillesikin.

Suomalaisen muotoilun mestari, akateemikko Tapio Wirkkala (1915 - 1985) oli mitä moninaisimpien raaka-aineiden ja käyttö- ja taide-esineiden käsittelyn ja suunnittelun taitaja. Hänen käsissään syntyi ainutlaatuisia taide-esineitä. Wirkkala suunnitteli useita satoja kauniita tuotteita, jotka muotojensa puhtaudessa ja selkeydessä hakevat vertaisisaan.


Katso lisää Tapio Wirkkalan tuotantoa täältä: Tapio Wirkkala
 

 LUMOAVA Loisto

Lumoava Loisto on Suomen Olympiajoukkueen virallinen kisakoru Pyeongchangin talviolympialaisiin.

Lumoava Loisto-sarjan on suunnitellut Carina Blomqvist. Loisto-korun inspiraationa on toiminut Olympiakomitean logossakin esiintyvät tähdet, yksilöllisyys ja yhteisöllisyys.Virallisen kisakorun saavat kaikki Etelä-Koreaan lähtevät urheilijat.

Meille kotikatsomoihin jääville Lumoava tuo oman Loisto-sarjan, jonka myynnillä tuetaan tulevaisuuden nuoria lahjakkuuksia kohti Olympia-areenoita. Jokaisesta myydystä Loisto-korusta lahjoitetaan 5 € ja heijastimesta 1 € Suomen urheiluakatemioille. GAURA PEARLS

GAURA PEARLS. Korut valmistetaan käsityönä Euroopassa. Japanissa sijaitsevan järven mukaan nimetty gaura kuvastaa luonnollista kauneutta ja helmen hohtoa.

DESIGN.  Gaura Pearls koruissa klassiseen helmeen on yhdistetty modernia designia; korun kaunis hopeinen työnjälki on keskeisessä osassa. Näin syntyy uniikki designhelmi. Gaura Pearlsin korut ovat uniikkeja, käsintehtyjä taideteoksia ja ne edustavat laadukasta käsityötä, luonnollisia materiaaleja, sekä kaunista viimeistelyä.

UNIIKKI HELMI.  Aito Gaura Pearls koru on uniikki. Koruissa käytetään aitoja, viljeltyjä makeanvedenhelmiä. Aidon helmen tunnistat helmen painosta, helmen pinnan muodoista, helmen syvästä hohdosta, sekä väristä. Jokainen luonnossa kasvatettu helmi on erilainen ja korun valmistuksessa on tärkeä löytää oikeat helmet yhteen. Aito helmi onkin luonnon kauneimpia jalokiviä.

MATERIAALIT.  Helmet koruihin valikoidaan suoraan helmien viljelijöiltä Japanin ja Kiinan alueilta, ja varsinainen helmikoru valmistetaan käsityönä Euroopassa. Gaura Pearls -helmikorut on aina valmistettu aidoista viljellyistä makeanvedenhelmistä sekä korkealaatuisesta allergiatestatusta rhodinoidusta 925 hopeasta, ja näyttävistä zirkon-kivistä.

Gaura Pearls -koruihin voit tutustua täällä: Tuotemerkit/Gaura Pearls